News

1107, 2018

Beta Housing

Bradford|11th July 2018|

We were delighted to be asked by Beta Housing to refurbish an old, tired office block in Bradford.

They wanted us to transform the dated 90’s building to create a modern work and meeting space suitable for several businesses to share.

The idea was to create a bright, airy office that reflects a more modern, inclusive and open plan way of working without sacrificing privacy or low noise levels. The space needed to incorporate a large reception and welcome area for staff and visitors that led to individual offices and organised meeting rooms.

RCE services completely refurbished all of the offices and reception areas, transforming what was previously a dark and cramped interior with a new, contemporary but practical layout.

RCE services also fitted a bespoke communal kitchen where staff could socialise, make food, relax and enjoy their lunch breaks. We also installed several new partition walls and sourced bespoke furniture that fitted the space, designed with specific measurements and colour palette.

The work wasn’t purely cosmetic, the building also needed considerable updating with new air-con, lighting and electrics and the installation of data cabling for IT which was all provided and fitted by RCE Services specialist team.

2905, 2018

Bop DJ

Manchester|29th May 2018|

Bop DJ is one of the UK’s largest suppliers of DJ equipment, retailing to the entertainment and leisure industry as well as individual clients.

After fitting Bop DJ in stores in Bristol and Leeds, we were pleased to help them add their new showroom in Manchester to their portfolio.

A railway arch near a train station provided the unusual site for the new Bop DJ showroom. It hadn’t been in use as a commercial let before, so there was a considerable amount of essential work to do in order to turn it into a world class showroom for the latest sound equipment.

This included fitting plumbing, air conditioning, electrical work, a mezzanine platform for functions and events, installation of studded rubber flooring, fitting bespoke furniture provided by Pioneer and the cladding and painting of the vaulted ceiling.

We also installed CCTV security and a data communications suite.

The entire renovation was completed within deadline, taking just 4 weeks from beginning to end.

In those 4 weeks, the site was transformed into a spacious and well laid out shop with a fantastic, state of the art showroom on the first floor. The mezzanine level with extra function space opened up the function and potential of the shop.

The interior of Bop DJ in Manchester fitted by RCE services
The finished interior of Bop DJ in Manchester fitted by RCE Services
The finished interior of Bop DJ in Manchester fitted by RCE Services
2405, 2018

Bravissimi

Manchester|24th May 2018|

RCE Services recently completed a contract for Italian company Bravissmi on there latest restaurant at Piccadilly Station Manchester. RCE were instructed to fit out the restaurant on a design and build basis. Bravissimi selected RCE services because of the complexity of services required and the high quality of our own in house mechanical and electrical department.

We were contacted by Bravissimi as they were in the process of moving from Italy to Britain to set up the restaurant. The site was in a very prominent location immediately outside of Piccadilly station in Manchester.

Delivered as a shell by the landlord, RCE services completed the entire build within just 6 weeks. This includes a commercial kitchen, air conditioning, plumbing, flooring, electrics, tiling, bespoke furniture and sourcing tables, chairs and other furnishings.

We worked closely with our clients supplier in Italy to deliver the exact specifications including specific bespoke furniture that we imported.

Due to the busy location, it was essential that we didn’t take materials in or out of the building during peak-times so as not to disturb commuters. We also ensured the site was completely secure and inaccessible to members of the public.

We pride ourselves on having worked very closely with European clients for over 10 years. We can provide compliance guidance and assistance, as well as advise on the general compliance needed for working within the strict regulations of the UK. This includes electrical, plumbing, gas and air conditioning guidelines.

1805, 2018

Lost World Golf

Milton Keynes|18th May 2018|

RCE services were contacted by Burhill Group, a large leisure company owned by Guiness, to complete a large fit-out in Milton Keynes. The project, Mr Mulligan’s Lost World Golf, would be a new addition to one of several adventure venues across the UK with a fantasy mini-golf theme.

The site was a set of commercial units – formerly a gym –  within a leisure complex located in Milton Keynes theatre district. RCE Services brief was to completely transform the venue from its current dilapidated state into an amazonian jungle, complete with restaurant, bar and reception area. The entire fit out was to be completed within 8 weeks.

At RCE services we understand the importance of delivering projects on time and within budget. We have a reputation for delivering quick turnaround on high pressure jobs with time constraints, so for us, this limited timeframe wasn’t a problem.

As the units were formerly used as a gym, the first stage of the contract was to strip out the old fitting including flooring, walls and electrical systems, bringing the unit back to a shell.

Once the unit was back to its original state, we began the job of fitting out the interior. This involved installing partitioning walls, ceilings, flooring, electrical installation, air conditioning, plumbing, commercial kitchen installation, golf course build and decor and finishing touches.

Burhill’s adventure venues are known for their extravagant and playful interiors. In keeping with the Lost World theme, we created a magical underground rainforest cave housing their stunning mini-golf course. We did this by taking a formerly unused space within the unit in which we prepared and created sprayed concrete rock work and features, mowed load lightings, a tiger dimming system, colour style programming and DMX special effects control.

As RCE has a technical services background we are able to deliver the highest levels of in-house service integration and this fit out was a perfect example. We ensured complete integration of all systems including lighting, electrical features, audio and ventilation.

With one central control switch for everything, all systems within the building were pre-set meaning no input from staff was needed.This ensured all Mr Mulligan’s staff could open up and close down the venue quickly and efficiently, saving valuable time for the business. 

During the project, we had to consider that the unit was next to a huge theatre in Milton Keynes, so making noise as certain times would have caused disruption for surrounding businesses. To avoid this, we completed any work likely to cause noise outside business hours and ensured that deliveries and removals were timed accordingly.

After a personal thank you from the the CEO of Burhill Group on the opening night of Mr Mulligan’s Lost World Golf, we are looking forward to working on their next projects in Birmingham and Bournemouth.

An image of the site before the fit out, depicting an empty former gym in a leisure complex in Milton Keynes An image of the site before the fit out, depicting an empty former gym in a leisure complex in Milton Keynes An image of the site before the fit out, depicting an empty former gym in a leisure complex in Milton Keynes An image of the site before the fit out, depicting work in progress by rce services in the leisure complex in Milton Keynes An image of the first stage of the wire frame for the cave being created for lost world golf An image of the rockwork cave being created with spray on concrete stage for lost world golf An image of the rockwork cave being created for lost world golf An image of the finished cave in lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices A view of the lit up underwater mini golf scene in lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices A A view of the finished amazonian garden mini golf in lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices A view of the special effects UV glow in the dark lighting on a mushroom in lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices An image of the site before the fit out, depicting an empty former gym in a leisure complex in Milton Keynes A view of the finished restaurant in lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices A view of the finished restaurant facing the golf course at lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices A view of the reception area with special effects integrated lightiing lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices A view of the reception area with special effects integrated lightiing lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices A close up of finished amazonian garden mini golf in lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices A view of the graffiti art on the stairs at lost world golf in Milton Keynes after the commercial fit out by RCEservices
711, 2016

MAJE Selfridges

London|7th November 2016|

Simultaneously to the Sandro concession re-fits, RCE Services was approached by the stylish and elegant French women’s ready-to-wear store Maje to complete a full re-fit of their concession within Selfridges within a three week time frame.

Again, to ensure the rest of the Selfridges store remained open to their exclusive customers, it was necessary to carry out all the works behind hoardings and a great deal out of trading hours to ensure minimum disruption.

The Maje concession sits side by side with Sandro and therefore to ensure pleasing aesthetics, we were again required to remove and relay a resin floor, fit travertine shelves and the matching onyx panel as can be seen in the Sandro concessions. To ensure maximum comfort for the Maje clientele, changing rooms were partitioned and altered but perhaps the most impressive feature of Maje is the beautiful gold leaf frieze that RCE Services created.

Along with freestanding and wall fixed furniture as well as illuminated backlit logos throughout the retail space, Maje not only links with the concessions around it but also stands alone as an exquisite, luxury retail space.

709, 2016

Sandro Selfridges

London|7th September 2016|

Due to the success of our electrical work in Covent Garden Sandro store RCE Services were approached to complete the re-fit of the Sandro Mens and Sandro Womens concessions within Selfridges flagship store on Oxford Street.

As the two concessions are surrounded by open trading floors in one of the most iconic shops in the world, with some of the most expensive designer goods on sale, the entire job had to be completed behind hoardings and mainly out of shop hours. This provided its own challenges during the two week period we were given for the fit-out.

Following the removal and relaying of a resin floor, modifications were made to the partitioning in the stores changing rooms, the shop floors were completely redecorated, large floor to ceiling mirrors hung and new shop furniture installed. These included the travertine shelving, onyx feature panel and cash desk, synonymous with the Sandro brand.

Finally, the installation of the back lit Sandro logos completed this effective re-fit without any disruption to the Selfridges clientele.

707, 2016

Quartz Point

York|7th July 2016|

Following the end of a tenancy by private healthcare provider BUPA, Evans Property Group and Knight Frank approached RCE Services to complete dilapidations work on a vacated suite in the centre of York, a short walk from the historic Shambles.

Starting in May 2016, the five week dilapidations repairs included;

  • Removal of partition walling
  • Re-arrange smoke alarms to original layout
  • Re-arrange lighting to original layout
  • Repair floors damaged by partition walling
  • Restore windows by removing privacy films and powder coating frames
  • Re-configure HVAC systems to original layout
  • Remove bathrooms fitted by previous tenant
  • Remove power and data cabling fitted by previous client

As the Quartz Point building was occupied by other tenants during the time RCE Services was carrying out the dilapidations works, it was imperative that noise levels were closely monitored and disruption was kept to a minimum. The end result was a unit prepared and ready for the next tenant to move in.

105, 2015

Stockdale House

Leeds|1st May 2015|

Just North of Leeds city centre, Headingley Office Park is an established development of office buildings including Stockdale House, of which RCE Services recently completed a re-fit.

107, 2013

Windsor House

Harrogate|1st July 2013|

Located in a prime property in Harrogate, RCE Services fit-out some office spaces including installation of shower suites in the beautifully renovated Window House.

Overlooking The Valley Gardens, Windsor House offers stylish work spaces of a high standard with tenant spaces vary from 100 sq ft to 5,000 sq ft.

Photo from Windor House.

102, 2013

The White Swan

Leeds|1st February 2013|

On an icon site next to the world famous City Varieties theatre in the heart of Leeds, The White Swan from Leeds Brewery was an important development for the growing pub group.

The vibrant, forward thinking company chose RCE Services to do the fit-out of this pub which was to have a contemporary edge, reflect the products sold.

 

Photos by White Swan.

108, 2010

East of Arcadia

Leeds|1st August 2010|

As part of our ongoing relationship with upcoming pub group Market Town Taverns we recently successfully tendered and completed fit-out of their new Leeds location – East of Arcadia.

The first ‘new build’ tavern for the group is in a stylish new building in the Meanwood area of Leeds.

Starting from a true blank canvas, the interior comprises of two very different areas which are visually separated by metal balustrading. One side is in the style of a continental beer hall with vintage plaques and beer posters displayed around the high level frieze.

Photo from Market Town Taverns.

View older posts...